söndag 17 mars 2013

Än är det vinter kvar säger mor...


och det verkar som om Kung Bore håller med…

Det där stackars snödropparna som tittade upp för ett par veckor sedan finns fortfarande kvar – men de ser rätt deprimerade ut.

MEN!!
Vad SMHI än månde säga så finns det ändå vissa säkra vårtecken som inte går att rucka på och här i Bergdala vet vi säkert att när det är dags för KULTURDAGARNA, då är det inte långt kvar innan våren och sommaren kommer.

Och idag var det dags.

I år hade vi även en "kulturdagsdebutant", en fotograf. Eftersom det verkar fånigt att fotografera fotografier får ni titta själva - klicka här.


På kulturdagarna bjuds det på andlig spis i form traditionellt hantverk – här fransflätning. En sådan här flätad frans heter ”flätt” på Småländska och om ni inte visste det förut har ni redan fått er till livs en liten bit kulturarv.Men det bjuds även lokala produkter. Vet ni egentligen hur gamla de där äggen är som ni köper i ICA?

Här kan man veta både att de är färska och att hönsen får vara ute och leva ett bra liv – och då blir äggen bara godare!Eller kanske litet honung att ha i teet?Eller bara umgås?Vad har egentligen en stor och bullrig saluhall i Stockholm eller någon annan stans att komma med som inte Bergdalas Kulturdagar kan erbjuda?

Platt intet säger vi som bor här. Och vi vet vad vi talar om för det är vi som är där!!

Inga kommentarer: