lördag 26 oktober 2013

Konsten sitter i betraktarens öga!
I alla fall om man får tro det man kunde se på Galleriet idag. Den här gången var det bara målningar som ställdes ut. 
 

På nedre våningen huserade Karin Almlöf och Örjan Wikström


 – på övervåningen Sissel Wibom.


På tal om att konsten sitter i betraktarens öga kan man fråga sig om Örjan Wikström hade tänkt på att Guy Fawkes dag inträffar den 5 november. Grundidén var att spränga det Engelska överhuset i luften men alltihopa blev ett fiasko och hålls i dag i åminne genom brasor på vilka man placerar en fågelskrämma.

Men när man backar några steg och ser att målningen som helhet heter ”Rembrandt” och omfattar flera personer kring ett bord förstår man bättre…

Sissel Wibom har istället ägnat mycket tid åt att måla av vad som ser ut som små porslinsdockor i ateljémiljö. Återigen kan man fråga sig vad som händer i bilderna egentligen. Att flickan ägnar sig åt koncentrationskrävande dansövningar är ju tydligt – men vad håller gossen på med? Sitter han och pratar i telefon?
 


I det här fallet är det tvärtom: När man går tillräckligt nära ser man att han sitter och käkar vindruvor. Vad bryr han sig om att flickan försöker imponera på honom när det finns vindruvor att tillgå!

Kort sagt: Som vanligt är det värt en utflykt för att besöka Bergdala Konstgalleri!

Men för oss som bor här i byn och dess nära omgivning är det istället dags för dagens sista stora begivenhet: Byafest! Det har varit en tung dag, detta: Marknad, Piratanfall på Lessebo Bibliotek, Vernissage, Mingel med kaffe och bildvisning på Logen och nu blir det fest dessutom! Utöver allt detta skall man så ställa om klockan så att det blir vintermörkt om kvällarna från och med i morgon. Det ni, stadsbor: Så hårt lever vi som bor på landet!


Inga kommentarer: