lördag 8 mars 2014

En främmande fågel?Visserligen ser den ut som en zebra men eftersom målningen heter ”En gäst i björkskogen” så måste det väl vara en vårfågel?


Nejvisstnej – Kaj Engströms utställning på konstgalleriet heter ju ”Efter Svansjön”, så det måste väl finnas en svan någonstans? Och det gör det – en svart svan – men den är upptagen med att titta på TV!
 
Faktum är att det finns en hel massa glada djur, hästar och åsnor och får, att titta på på konstgalleriet just nu. Och en massa balettdansare också. Men själv tyckte jag bäst om zebran…
 

Och så finns det en sko också, men även om den är stilig så kan man gissa att den är ganska opraktisk. Speciellt om man har två stycken på sig och de får för sig att börja stångas... Man kan aldrig riktigt lita på skor.


Mycket folk var det också men utställningen varar till den 23 så ni har chansen fortfarande, ni som ännu inte har varit på besök. De som var här på vernissagen fick verkligen njuta av en härlig vårdag - ni andra riskerar att det regnar på er när ni, efter att ha varit på galleriet promenerar upp till byn för att besöka ett av de fyra återstående glasbruken, Bergdala. Som ni vet är det bara Bergdala, Skruf och Målerås glasbruk som fortfarande har all sin produktion kvar i Sverige. Kosta är fortfarande i drift - men mycket av det som säljs i OKB's butiker är inte längre tillverkat i Sverige. Så vill ni vara säkra på ursprunget och stödja de Svenska glasbruken finns det bara tre varumärken att välja på!!

Inga kommentarer: