söndag 1 mars 2015

Igår på bibblan

... hade Marre Målare vernissage på moderna bonadsmålningar:
Pågår under mars månad, på bibblan i Lessebo.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Är lite nyfiken om bergdala då vi ska kolla på hus som är till salu i gamla disponentvillan. Då vi hört att de är gifter i marken är de något ni fått gräva? Orolig få vi har barn och hund? bor de barnfamiljer i bergdala finns att göra? Hur går de med asylboendet har de kommit massa flyktingar hur funkar de i de lilla samhället tacksam för svar
Mvh orolig 3 barnsmamma ��

Kerstin på Spinnhuset sa...

Ja, liksom på alla gamla industriorter finns det gifter i marken (se t. ex. denna rapport från 2004. (Det har gjorts privata mätningar senare, men dem har jag inte tillgång till).

Enligt Smålandsposten skall vissa områden ha sanerats (grävts bort), och andra områden skall förses med stängsel. (Stängslen finns ännu inte på plats, men skyltar finns.)

Det finns några barnfamiljer i byn - några skolbarn, några mindre barn. Hundar finns också, men de är färre än barnen :-)

Asylboendet har ännu inte kommit igång, men jag kan inte tänka mig annat än att det kommer att tillföra mycket - Bergdala behöver fler invånare!

Med lite tur kommer glasbruket igång igen om några veckor. Detta innebär förhoppningsvis turister om somrarna - bra för byn, men det medför förstås också mera trafik.

Imorgon söndag (8/3) är det "Kulturdag" på ordenshuset strax söder om byn, riktning Fagereke/Lessebo (här finns schematisk karta), öppet 11-16. Välkommen att titta in!

Anonym sa...

tack för dina svar ��
Vet du vad disponentvillan har används till nån fakta om husets bakgrund. Då de ligger hos kronofogden få vi inte veta mycket. Vet du hur länge de har stått öde?
Mvh 3 barnsmamman