lördag 15 augusti 2015

Far och Dotter på Vernissage!

Det är visserligen pappa Åke som står på affischerna, men det var dottern Ellen som hördes mest. Men nu tar vi det i tur och ordning:

Åke Sander målar, mest kyrkor. Ja, alltså, han är inte plankstrykare utan hans tavlor innehåller (nästan) alltid en kyrka någonstans, eller någonting som liknar en kyrka. En pagod, kanske??


Han har hållit sig till ungefär samma motiv ganska länge och om man vill veta varför så finns det en video där han litet granna förklarar hur han tänker...
Detta är inte alls första gången han ställer ut på galleriet och en tidigare recension från Smålandsposten finns fortfarande tillgänglig. Numera, och det är väl helt juste, måste man vara prenumerant för att få läsa Smålandsposten på nätet - men en del gamla saker finns fortfarande öppet tillgängliga.

Åke Sanders dotter, Ellen Sjö Sander , spelar. Ja, alltså, hon är inte hasardspelare eller så utan hon spelar jättexylofon. Inte någon liten leksaksmojäng utan här är det riktiga grejer, en Marimba. Det är alltså inte marimban som syns i bakgrunden här utan en av pappas tavlor...
Såhär såg det ut:
Och när man närmade sig galleriet i den strålande solen var det hon som hördes, eller åtminstone hennes spelande... Ni som åker till Bergdala den närmaste veckan kommer antagligen inte att få njuta av Ellens musik - ni får allt nöja er med tavlorna. Men skyll er själva ifall ni inte orkar masa er hit när det är vernissage!

Inga kommentarer: