lördag 24 oktober 2015

Marknad, vernissage och ett hål i vägen


Idag var det den första höstmarknaden i nya Bergdalahyttans regi, och den får nog betecknas som succé: såhär många bilar har jag inte sett här på 15 år (samtidigt, alltså...)!

Mycket aktivitet redan utanför, inklusive nyheten knivslipare (jo, jag vet: på bilderna slipar han en yxa):

Fullt med folk och utställare inne också:

(se fler bilder på Bergdalahyttans facebooksida)

Ett evenemang följdes av nästa - det var vernissage också, på konstgalleriet.
Närmast trafikkaos även här, fullt med folk inne:

På vägen hem hittade vi ett hål i vägen, lite udda såhär års (ingen tjällossning), inte har det regnat på länge heller - kan det vara "inomjordingarna" som anfaller?

1 kommentar:

Tore i Bergdala sa...

Jag kan nog höja budet på 15 år! Så många bilar har inte bevistat byn samtidigt sen Februari -72! Största antalet BESÖKANDE kan möjligen ha tangerats vid 70-talets motorcykelträffar, ett år var här 450 motorcyklar och 600 knuttar. I 3 dar, hela midsommar-helgerna! Hur de bidrog till avloppet kan man ju bara ana, inte nog med det lilla och det stora, många spydde en ej föraktlig del av tiden.
Räddningen var väl att allt inte hamnade där det borde utan tog en genväg in i kretsloppet.
Detta rekord slog t o m den gången vi hade 11 aviserade bussar, 2 som inte "begärt audiens" och som vanligt ett antal bilar. Det var svettigt när vi hade 3 bussar kvar och 2 oanmälda vaggade in på planen. Vi var två som tog emot två bussar var åt gången men bara en mikrofon.
Strongt gjort av Roger & C:y att bösta ihop så mycke folk och så många knallar!