onsdag 4 november 2015

Cirkus Bergdala


De senaste dagarna har Bergdala figurerat i media - flera långa inslag i eftermiddagsprogrammet i P4 Kronoberg, några inslag i Smålandsnytt på tv samt en helsida i Smålandsposten.

Vad det handlade om? Asylboende, markföroreningar, reningsverk, en polishandräckning och en JO-anmälan...

Asylboendet är ju inte det, det är ett HVB-hem (Hem för Vård och Boende) för ensamkommande flyktingbarn - och just därför behöver det inte godkännas av Migrationsverket. Eftersom det utnyttjas av Göteborgs kommun (som köper boendeplatser av Individia, som hyr lokalerna av Lisskullan) ska det, såvitt jag förstår, godkännas av Göteborgs kommun. Som, åter såvitt jag förstår, skött godkännandet pappersvägen.
Av någon anledning beslöt Lessebo kommun att göra en oanmäld inspektion av brandskyddet (oklart om av eget initiativ eller på uppdrag av Gbg), som slutade med att kommunens personal begärde polishandräckning. Polishandräckningsbegäran har nu JO-anmälts...

Ja, och så var det reningsverket igen. Vem ska betala?

Håhå, jaja. Fast det har jag visst sagt förut?

...eller, man kanske ska se det såhär: nu är ju i alla fall Bergdala "satt på kartan", med tydliga uppgifter om att här finns ett i drift varande glasbruk. Och det måste ju vara bra?

Inga kommentarer: