lördag 13 februari 2016

Vi hade faktiskt ett par snödroppar ...

... som började sträcka på sig för en dryg vecka sedan. Snön töade bort för länge sedan, det hann knappt börja kännas att det var vinter förrän den försvann, ju. Kallt blev det visserligen under nå'n vecka eller två men mycket mera blev det ju inte. Och så har tiden gått och plötsligt började det titta opp snödroppar, åtminstone så mycket att man kunde se att det skulle bli snödropapr av dem.

Och nu är vi mitt i februari och dagarna har blivit jättelånga (åtminstone jämförelsevis) och då plötsligt: I natt har det varit mer är tio grader kallt! Fast det som är litet häftigt är att det har kommit ner färdiga snöbollar! Inte droppar alltså, utan bollar!!! Det är bara att plocka. Just jag har aldrigt hört talas om att snöbollar växer på trä'n så de måste allt ha kommit uppifrån.

Dagens Nyheter (det är en tidning som kommer norrifrån, från Stockholm) hade härförnyssens en artikel om vårsalongen på Liljevachs konsthall. Och här i Bergdala är vi som bekant i framkant: Liljevachs vårsalong öppnade igår, den 12, och vårens första utställning på Konstgalleriet hade vernissage idag, den 13. Vi vill ju inte tvinga folk att välja, för vilka vore vi att gå ivägen för kollegorna på Liljevalchs. 

Utställarna är Goro Suzuki

som ställer ut målningar och Kenneth Johansson 

 


som ställer ut diverse olika saker.


Tyvärr är det ingen av de två som har någon hemsida, så vi förmår inte ge er några vidare hänvisningar.Inga kommentarer: