lördag 17 september 2016

Vaddå "oduglig"?

Hur kan man påstå att en mosse skulle vara oduglig när den kan generera så här mycket växtlighet? Och dessutom en butelj med bubbel i? Jag skulle vilja påstå att det är en mycket duglig mosse, jag!

Åke Bergqvist, däremot, som just nu ställer ut på konstgalleriet här i Bergdala, påstår att mossen är oduglig.
 
Och han borde ju veta. Alldeles speciellt ifall det är han som har ringbarkat alla björkarna på hela mossen och sedan ställer ut barkbitarna!!

I SÅ fall skulle verkligen hela mossens björkbestånd ha blivit odugligt!!!
Men var lugna - det är inte riktig näver han ställer ut: Han är målare, så han kan rita av (och måla) så att det ser alldeles ut som riktig näver... 
Åsså kan han göra andra saker också: Just det här trädet (?) har nog alla chanser att växa: För just när vi var där och tittade så sken solen så fint på det... Det är inte lika lätt att artbestämma det här som det är med nävern - men visst är det fint ändå? Kom till Bergdala och titta på resten också, vetja!!!

När ni ändå är i Bergdala: Passa på att titta in i hyttan. Museet, det glastekniska museet i Bergdala alltså, är visserligen stängt för säsongen men om ni vill ha en gruppvisning eller så så kan man alltid boka...

Inga kommentarer: