lördag 10 februari 2018

Snöbollar växer på trä'n!

I alla fall här i Bergdalatrakten. Det är bara att plocka ifall man vill ha snöbollskrig. Praktiskt. Annars har vi faktiskt ett riktigt fint vinterväder just för tillfället: Visserligen inte sol just nu, men lagom kallt och lagom mycket snö. Se själva:

Jag tog de här bilderna på hemväg från Galleriet. Jodå: Galleriet har öppnat för vårsäsongen nu. Så nu, alla turister som har suttit hemma och ugglat, nu är det dags. Hopp in i bilen eller ta fram sparkstöttingen eller hur ni nu vill ta er fram och bums iväg till Bergdala! Och när ni kommer fram kan ni sätta er i fåtöljen bredvid kakelugnen och så kan ni sitta där och drömma om släkten och om fornstora dar. 
Kanske är det inte er egen släkt just, utan Siri Jarrings släkt, men vad begär ni egentligen? Här visar hon upp sina onklar och systrar och allt vad det kan vara och det är väl ändå ett släktgalleri att bli glad över, eller hur? Titta bara:
Förresten - på tal om att sitta och mysa i hörnet med en god bok och titta på släkten: Hur brukar ni förvara era strandfynd? Ni vet, de där pinnarna och stenarna och musselskalen och det som man hittar och kommer hem med. Tillhör ni de där som bara lägger dem i fönstret litet osorterat sådär som vi flesta gör? Har ni funderat på att göra såhär istället?

Ta och klistra upp dem på en glasskiva och ställ upp dem! Jag vet förstås inte om Annika Jarring alltid gör på det viset - men visst ger det en litet extra dimension? Och visst ser hon ganska nöjd ut själv?
Och så bjuds det förstås på litet mera traditionellt måleri också, för dem som vill ha det:

Roger Svensson är det som står för målningarna som alltså visas på Bergdala Konstgalleri fram till den 25 februari tillsammans med Siri och Annika Jarrings saker. . 
Det ni! Och så kan ni ta en promenad i det Småländska vinterlandskapet dessutom. Vad mer kan man önska sig? Inga kommentarer: