lördag 7 april 2018

Nu knoppas konsten!

Ni tror mig väl inte, men det är inte bara blommor som går i knopp så här års. Utanför konstgalleriet finns det en konstknopp som ännu inte har slagit ut. Det skall bli hemskt spännande att se vad som kan dölja sig inuti den, när det väl blir dags.
Men inomhus, däremot, i galleriet alltså, där hade det minsann slagit ut! Tulipaner, minsann!
Orsaken är att Arne Persson från Älmhult ställer ut på galleriet just nu.
Och mycket Älmhult blir det eftersom han inte målar på duk, han inte. Nähä nä. Kommer man från Älmhult så målar man förstås på IKEA-möbler! Titta bara:Vaddådå? Tycker ni inte det ser ut som IKEA-möbler? Känner ni verkligen inte igen en IKEA-bordsskiva från fyndvåningen när ni ser den??

Ganska listigt får man säga. Det är robusta grejer det här som håller i praktiken hur länge som helst. Och dessutom, avslöjade Åke Kjellsson, står det priser på kanten på en del av dem, 40:- och 5:- och sån't.

Fast det var förstås när de fanns i varuhusets fyndvåning... Om man vill köpa dem på Galleriet så får man punga ut med flera slantar. Å andra sidan får man då en bok på köpet.

På tal om det där med att slå ut och sådant. Faktum är att rådjuren verkar vara kvar i vinteridet fortfarande. Krokusarna är ännu inte uppätna!
"Men än är det vinter kvar, säger mor..."
Fast inte så mycket. Eventuellt försvinner sista snön under morgondagen...

Och så har vårbruket kommit igång! Ja, eller, jo, i alla fall var det en liten-liten-liten röd traktor ute och for.
Fast när jag pratade med Mathias sedan så var det inte alls vårbruk (och det hade jag kanske inte riktigt trott heller) Han skulle bara fylla igen ett av de fyra diken som grävdes upp när man lade ner slangen för den (förhoppningsvis) kommande optiska fibern. På vägen förbi Hästebäck, med två hus som skall anslutas, korsar fibern vägen på fyra ställen! Det ni: Slå det, den som kan!

Inga kommentarer: