lördag 6 oktober 2018

Vardagslunk...

Jaha, nu är vardagen tillbaka igen med allt vad det betyder med saker som skall hinnas med och göras och allt vad det är. Utanför Bergdala händer det inte så mycket: Jila Mossaed och Eric Runesson har visst blivit medlemmar i en tämligen obskyr klubb i Stockholm, Nadia Murad och Denis Mukwege har välförtjänt fått det finaste pris man kan få och folk spränger varandra i luften med samma glada miner som alltid. Men fjällrävsstammen växer i alla fall till sig. Och det får man vara glad över...

Här i Bergdala med omnejd innebär vardagen annars att konstgalleriet har den ena utställningen efter den andra. Vi har ju missat ett par stycken på grund av resor och annat - men nu så: Det finns en konstnärinna i Kalmar som heter Linda Rothstein. Hon måtte ha varit i Skottland och blivit inspirerad av den klassiska bilden av Nessie. Titta själva!
Fast vissa av galleriets besökare rynkade allt på näsan åt en del av Lindas alster.

På nedervåningen visar Shyqri Gjurkaj stenar. Visst verkar det litet konstigt att via stenar i Småland av alla ställen, men de är faktiskt ganska häftiga att titta på.

Och skeppssättningar är det inte jättegott om i den Småländska skogarna.
En annan sak som hör vardagen till är att ta hand om praktiska saker: För en dryg vecka sedan blåste en björk sönder och krossade i förbifarten en del av fårstängslet.
Men fåren var inte där, så det gjorde inte så mycket. Och sedan har den legat där i en vecka i väntan på Godot. Eller åtminstone i väntan på att motorsågen skulle få sig en översyn så att den överhuvudtaget gick att starta. Men nu är den uppsågad och får ligga till sig här tills vi vid något senare tillfälle har lust att klyva upp den...

Inga kommentarer: