söndag 4 november 2018

2+1-väg till Bergdala!

För någon månad sedan, kanske två, gjorde man ny vägbeläggning på Stora Vägen till Bergdala. Det är den som vi brukar tala om som Hovmantorpsvägen. Och nu har den nya beläggningen "satt sig" så nu håller man på och förbereder för att måla. Och då räknar man tydligen med att göra en 3+3-väg. Hur en sådan väg skall se ut har jag ingen som helst aning om men det kanske inte är så allvarligt menat ändå ;)?
Vare därmed hur som helst: Men man ser ju att Vägverket räknar med att trafiken kommer att öka våldsamt tack vare museet. Man har förberett för dubbla körfält både in till och ut från själva stadskärnan. Häftigt!
När man sedan lämnar Bergdala mot den omgivande landsbygden så är det litet svårt för oss som inte jobbar på Vägverket att förstå markeringarna, men jag tror att det blir en tre-plus-tre-väg. Någon som vill hålla emot?

Alltnog. Vi glömde bort vernissagen igår. Så idag tog vi en promenad till Galleriet för att titta på Lillian Presthus' målningar och Harry Loontjens' grejer.
Lillian visade bland annat ett porträtt av en blomma i fem delar, något som skulle kunna vara ett proträtt, eller i alla fall en profil av någon, och där fanns också litet riktiga blommor som ännu ej är avporträtterade.
Och Harry Loontjens visade skulpturer och tuschteckningar.
Som vanligt är det alltså som så, att man skall åka till Bergdala om man har det allra minsta sinne för kultur. Och ni: I framtiden kommer trafiken att flyta mycket bättre!!! Så nu finns det verkligen ingenting att skylla på ifall ni inte kommer hit!

Inga kommentarer: