lördag 16 februari 2019

Nu börjas det!

Jag såg ett sträck svanar på väg norröver i Bergdala idag. Och en annan har sett tre stycken gåssträck. Det kanske är vår. Men man kan inte riktigt lita på fåglarnas vårkänslor. Men det finns andra vårtecken att ta fasta på: Gallerisäsongen är här och den första vernissagen hölls just idag!

Först ut i Bergdala är Lore Nynnell från Gamleby strax norr om Västervik som visar stenskulpturer och Agneta B. Lind från Gässemåla utanför Rydsom visar vävar. Så den ena kommer sydväst ifrån och den andra nordost ifrån. Tänk att det fortfarande finns människor som tvivlar på att Bergdala ligger i mitten av allting. 
 

De har haft många utställningar tillsamman de här två och det är en väldigt fin utställning. Till exempel den här valrossliknande stenskulpturen som tittar på vävarna. Visst är den söt?
Många av vävarna heter "vattenvävar" och det kan man gott förstå även utan att följa valrossens längtande blick...


Eftersom det var vernissage var det förstås folk som läskade strupen med annat än vatten. Men för att kunna göra det måste man naturligtvis ha någon annan som kör bilen. Annars får man gå. Och många fötter var det - men jag tyckte nog att de flesta såg ut att ha kommit utsocknes ifrån. Ja, inte fötterna då, utan ansiktena.

Inga kommentarer: