lördag 17 augusti 2019

VARNING (för konstgalleriet!)

Just nu står det ett hemskt, månghövdat, monster i konstgalleriets farstu.
Ni ser själva? Det här är inte en rockhängare från IKEA, inte, utan en "kronrot" som Åke Bergqvist har hittat någonstans. Och när man tittar närmare ser man både en älg och en drake.

Alla Smålänningar känner ju väl till älgar men drakar och enhörningar och liknande måste man faktiskt vara Bergdalabo för att känna sig bekväm med. I skogarna runt Bergdala vimlar det av just enhörningar, drakar och en del andra utrotningshotade djur, gripar till exempel.

Nåja: Ifall man överlever chocken i farstun så kan man gå in i galleriet. När man gjorde det idag så var det en massa folk där.
I vit T-shirt känner man igen Åke Kjellson som ju ur alla praktiska synpunker är galleristen, till höger om honom ser man Anna Berglund, med hund, och på andra sidan Åke Bergqvist. När man plötsligt hittar en massa folk på ett enda ställe måste man ju fråga sig vad som är på G???!!!

Och när man då ser sig omkring och får syn på det här:
då, men först då, trillar polletten ner: AHA! Det måste vara vernissage!!

Och det är precis vad är! Utställningen pågår till den första september. Öppet som vanligt 13-16 på helgerna, lördag-söndag.


Och från och med nu kommer Bergdala Glastekniska Museum också bara att hålla helgöppet. Lördag-söndag 10-16 så gå på museet först. Efter en á två timmar på glastekniska museet kan man shoppa litet i glasbrukets butik och sedan ta sig en promenad till galleriet.
När man sedan gått tillbaka till bilen igen så kan man ta en tur ner till Stömbergshyttan. Lördagar och söndagar är caféet därnere öppet och serverar smaskiga danska smörrebröd. Ifall man nu inte föredrar fransk mat på L'Instant. Och så går man på loppisen, förstås.

Kort sagt: Livet är tillbaka i normala gängor igen och en heldag i Bergdala med omnejd sitter aldrig fel.

Inga kommentarer: