fredag 22 januari 2021

Ett par veckor med extra allt

Först kom snön. Ett par dagar senare kom takfixarna, men de lät sig inte skrämmas.

Meningen är att det gamla (original-)teglet ska tillbaka när underlaget fixats. Teglet kom ner i rask takt, det läktades på det gamla sticketaket, lämplig papp kom upp (osv osv)
I uppdraget ingår också att riva den gamla fallfärdiga boden ”i god ordning” – alltså allt återbrukbart ska återbrukas. Teglet blir reserv till stora taket, användbart timmer ska staplas (osv osv)
(Vi tyckte vi kom ganska långt under eldningsdagen, men...)
MEN: det var förståss inte allt. Förra veckan fick vi larm i avloppet som krävde expertutryckning ända från Kalvsvik. Lyckligtvis var det lättfixat för en expert (om en nu räknar att ligga på magen på den snöiga marken och fiska efter sladdar ”lätt”, men det gick bra)

Så, eftersom(?) det var fort gjort, så valde pelletkaminen att paja: efter tre-fyra dagar av mycket manuellt handhavande fick vi ha hit en kaminexpert också. Det visade sig också vara fort fixat för en expert med resurser (en ny drivmotor).

I nästa vecka hoppas vi att allt lättillgängligt gammalt tegel är på plats igen.
Då återstår bara att få … ordning på (eller ”bort”, kanske?) den oanvändbara bråten efter gamla boden. (Dock ska det bli spännande att se vad som finns *under* den, så mycket vatten som jag fått ut därifrån under åren. Kanske det visar sig att det är en bra plats att förvara trasigt tegel på?)

Eftersom diverse vårtecken brukar visas här:
Årets första kandidat till ”sista snödrivan” (det kan ju komma fler...):

Årets första snödroppar kommer nog att bli lite försenade – såhär ser den rabatten ut just nu:

Inga kommentarer: