lördag 9 oktober 2021

Vernissage

 Det har varit dåligt med presentationer av höstens vernissager. Så kan det bli ibland. Men nu fanns det möjlighet att gå på konstgalleriet igen. Och nu är det Anders Kappel som visar målningar och grafik. När vi var där var det inte några stora besöksskaror direkt, men några var det allt.

Det var ju det där med GDPR: Utan medgivande får man inte visa folk i bild... Ibland kan man bli litet trött, men det är klart att man inte skall få hänga ut folk om de nu tycker det är komprometterande att gå på Bergdala Konstgalleri. Men konstnären själv (det är han till höger) måste väl ändå gå för sig?

Nå - undrar ni - Vad har han hittat på för någonting då? Bland annat har han hittat på att måla av en hel massa logotyper och varumärken: 



Både arbetsförmedlingen och försäkringskassan ser allt litet tilltufsade ut och man kan ju fråga sig om det är ett politiskt "statement". Och så kan man fråga sig om verkligen gud har ett eget varumärke, men det kanske han har nu efter kyrkovalet? Detaljrikedomen i varumärkena är inte densamma som hos Andy Warhol, men det är nog inte heller meningen. 

En trappa upp är det till stor del andra saker:



Utställningen pågår till och med den 24/10. Jag beklagar att det inte finns några möjligheter att åka in till Bergdala Centrum och få en eftermiddagsfika, men ni som har följt den här bloggen under de senaste åren vet ju det. Så ni får väl välja en varm och solig oktoberdag och ta med er en egen kaffekorg och sitta utanför glasbruket och ha en trevlig picknick där. 

Och så glöm inte att det är "Glasriket Glöder" lördag den 30 oktober. Då kommer också Glastekniska Museet att ha öppet klockan 12-16.

Inga kommentarer: