lördag 14 oktober 2017

Nu har det nog blivit höst

Tror jag i alla fall. Det ser ut så. Fast en och annan kämpar på fortfarande!


Och vad kan göra en gladare i höstrusket än en portion äppelkaka med vaniljsås - och kaffe därtill?
Men det är litet bekymmersamt när det är väldigt många som har kommit på samma tanke så det blir kö. Jag menar; Tänk er att alla de här bilarna har innehållit flera stycken människor och alla dom människorna har tre tankar i huvudet (ÄPPELKAKA! VANILJSÅS!! KAFFE!!!). Då blir det inte alls lika kul längre... 
Men var det då bara doften av vaniljsås som spred sig över nejderna som drog alla människor till Bergdala denna regnmulna lördag? Nej. Var det glasbruket? Nej, inte det heller. Och det kan ju inte vara det glastekniska museet, för det är stängt för säsongen. 

Nej det var konstgalleriet och Remus Wilson som drog. 
Remus, som annars håller hus i förorten (Växjö, närmare bestämt i Italienska Palatset), ställer just nu ut i Bergdala med både ristningar, träsnitt och utskuren plåt i olika versioner. 
 Den här är nog litet för tidig. Såvitt jag har förstått så skall Halloween firas fredagen före den första lördagen i november. Men eftersom utställningen plockas ner den 29 oktober så må det väl vara hänt att han visar upp den här redan nu.

Dessutom verkar den gode herr Wilson ha en litet underlig uppfattning om hur en elefant ser ut. Eller är det en noshörning? Eller en katt, kanske, med tanke på att den slår kullerbyttor!
Faktum är att det är ganska många saker som han ställer ut som är väldigt roliga att titta på. Kort sagt blir man på gott humör av att åka till Bergdala och gå på konstgalleriet!
Många har redan varit här - men ni andra: passa på, fast jag törs inte garantera att det vankas äppelkaka...

Inga kommentarer: