lördag 30 mars 2019

Bergdala konstgaller ...

... är Sveriges enda galleri av klass som har eget utedass. Men det var kö ända in på självaste dasset idag.
På en del platser säger man att "Här får man sitta i egna tankar tills någon annan på dörren bankar" men i Bergdala gäller den öppna dörrens politik! För att nu lugna er som kommer utsocknes ifrån: Det här var ett skämt. Orsaken till att det var kö och att dörren stod öppen var denna:
Det är alltså Åskar Lilja som sitter här inne med sina egna tankar och väntar på att någon skall banka på dörren. Eller åtminstone har han satt upp sina egna tankar på väggen.
Illustrerade haikus helt enkelt! Väl värda att kolla in!!!

Men en solig vårdag som denna skall man inte vara alltför intellektuell så låt oss återvända till Galleriets Huvudbyggnad
Här inne hittar man - fram till den 14 april - Roger Simonssons målningar i diverse olika tekniker.





HOPPSAN!! Nu blev det fel. En av de här fem bilderna visar INTE ett verk av Roger S. Ni får själva försöka räkna ut vilken. Men det kommer inte att utgå något pris utan ni får nöja er med äran...

Utställningen pågår som sagt till den 14 april vilket också är sista dagen man får ha dubbdäck på bilen ifall det inte råder vinterväglag. Men till dess skall det väl har blivit riktig vår. Dessutom kommer Bergdala Glastekniska Museum nu att börja ha öppet på helgerna och så är förstås glassshoppen öppen. Riktigt hur härbärget kommer att vara öppet vet man ännu inte - men det kommer det också.

Inga kommentarer: