måndag 11 mars 2019

Nu var det mycket...

Igår glömde vi gå på konstgalleriet vernissage och dag glömde vi nästan att gå på kulturdagen. Men, som vanligt frestas man säga, det gjorde inte alla andra. Glömde alltså. Kulturdagen...
Som vanligt var det förstås massor med saker att handla - prima hantverk...


och vårfåglar ifall man inte riktigt litar på att våren själv kommer att bestå med dem
Och förstås kaffe med ostkaka med jordgubbsylt och grädde. Det är allt Mums för Måns det!
Galleriets nuvarande utställning - som pågår fram till 24 mars - bjuder på Anna Tedestam och på Åke Sander.
Om Åke Sander läser man nästan bäst på Italienska Palatsets sida. Han har varit så många gånger på galleriet, och har ju dessutom en fast punkt i Växjö, så honom känner ni säkert redan väl till.
Anna Tedestam var däremot en ny bekantskap åtminstone för mig. Hennes skulpturer var sådana att man blev glad av dem. Fast man undrar ju litet ibland hur hon som Stockholmare ser på kollektivtrafiken. Jag trodde att det här var en kommentar till förseningar i bussturerna ...
... nämligen en fastkedjad buss, men fick reda på att den egentligen var tänkt att vara ett teateransikte med kuliss och kedja. Så fel man kan ha. Och oberoende av vad det här "egentligen" är så blir man glad av den!
Kort sagt är det som vanligt väl värt att åka på besök till Bergdala:
Glasbruket är öppet, och så hoppas vi att Värdshuset skall komma igång igen ordentligt till sommaren. Glastekniska Museet öppnar när det har blivit litet varmare men ni kan alltid boka en visning.

Inga kommentarer: