söndag 8 mars 2020

Inneväder...

Mulet som vanligt - och mest inneväder. Nicki, Jellon och Kattlin ligger och sover i sängen. Kettil sitter på en kattpåse i köket. Svart ligger och sover i soffan en trappa upp och Nicco ligger i biblioteket där kaminen är. Fast vad det gäller dessa tre får ni tro mig på mitt ord. Förresten är det väl bäst att påpeka att Jellon inte är ett riktigt jellon utan ett fuskjellon. Men han är fin ändå.

Nå: Vi var i alla fall tvungna att ge oss ut för att handla mjölk och för att titta in på den traditionella hantverksdagen på Logen. Det är inte en så'n loge som man har dans på utan en sådan där man inte dricker 'prit. IOGT-NTO-logen "Ljusbringaren" närmare bestämt. 

De har sedan urminnes tider ett antal årliga arrangemang med luciatåg och julgransplundring och kultur- och hantverksdagar. Men allteftersom medlemmarna blir äldre och färre så blir det successivt mindre verksamhet också. Förr var det två kulturdagar - nu bara en.

Men som vanligt bjuds det slöjdalster och fika... Och alldeles som vanligt var det mycket folk.
Och så har förstås återbruksvågen slagit igenom här också. Men tror ni inte att det blir en viss bismak om man odlar sallad i ett paket som tidigare rymt björnbärssaft?

Inga kommentarer: