söndag 22 mars 2020

Konstgalleriet och länstrafiken

Igår var det vernissage.
Men det glömde vi. Så vi fick gå dit idag istället...

Fram till den 5 april är det Karin Frendberg och Yvonne Nimar  som ställer ut.

Det vankas broderi och skulptur. Men jag klarar inte riktigt att ta bra bilder på broderi så just här blir det mest skulptur. Hon (Karin F alltså) broderar i silke och för att få fram den rätta lystern krävs det en bättre fotograf än jag. Så det är bara att ta sig till Bergdala för att få avnjuta hennes verk... Ja, det måste ni allt för att få se vad Yvonne N har gjort också - för här är bara ett litet urval.

Om man tittar noga så ser man att det är ett ansikte i bottnen. Klicka på bilden så blir den större...

Och det här är inte munskydd som ni ju tydligt ser på den andra bilden, eller hur?

Om man tittar noga i den här livsknuten så ser man att ibland finns det allt litet glitter i livet också - även nu i coronatider.
Annars är det en litet melankolisk stämning över det hela och samtalen skall föras på en till tre meters avstånd som ni ju vet.


Nå - Vad har nu det här med länstrafiken att göra?

Jo, Som lokalbefolkningen känner väl till har Länstrafiken beslutat ta bort alla tidtabeller på alla busshållplatser. Och det är väl smart att göra det just i år när man ändå räknar med att det inte skall komma några turister.

Men snälla länstrafiken: OM det nu skulle komma en turist så kan väl hen åtminstone få reda på vilka busslinjer som går på just den hållplatsen. Och vart de går. Den informationen fanns på de där pappersarken som ni nu avskaffar. För om man inte ens vet vilken linje man skall försöka hitta tidtabellen till så vet jag inte riktigt hur man skall kunna ta sig fram kollektivt.


Nävisst nä! Man skall ju inte åka kollektivt. Tre meters lucka var det ju.
Det hela påminner litet om Kristina Lugns berömda uttalande för snart två år sedan. Fast då handlade det inte om smitta utan, såvitt man kan förstå, om omedelbar livsfara om man kommer för nära.
Å andra sidan finns ingen kollektivtrafik till Bergdala. Så ni får allt köra bil, cykla, åka motorcykel eller på något annat individuellt sätt ta er till Bergdala. Och så en runda i Glasbruket och deras butik och sedan kanske lunch på L'Instant i Strömbergshyttan. Det lär inte vara jätterusning på någondera platsen och med iakttagande av lämplig försiktighet så kan man faktiskt röra sig ute i de mera glesbefolkade områdena. Bergdala och Strömbergshyttan tillhör den kategorin. Även ni som bor i tättbefolkade städer behöver faktiskt komma ut då och då.

Inga kommentarer: