torsdag 27 april 2023

Sista för säsongen...

 ... för sedan börjar turistsäsongen. Så det gäller att passa på: 7 maj är sista chansen under våren. Sedan blir det ingen mera konstutställning förrän i augusti. Men i höst blir det faktiskt fyra stycken utställningar

Just nu är det två konstnärer och jag måste ju säga att jag tycker att Fanny Spång är den roligare av dem. Hon huserar en trappa upp med "Sonnenuntergang". Nu är ju min tyska inte vad den borde vara men jag måste säga att jag tycker "solens undergång" känns mera adekvat åtminstone för en del av de, såvitt jag förstår, fyra verken.

De här små svarta, sotiga, träkuberna känns väl, speciellt med solljuset bakom, som undergångsstämning?

Vaddå "små"? Bara för att ni inte kan se hur små de är? Men titta här då! Jag hade ingen tändsticksask att ställa bredvid men Herr Galleristens (Åke Kjellsson's) skor får väl duga som referens...Här kan man också se tydligt att det i form av en silverglans ändå finns hopp om en framtid, men jag tycker ändå att de här känns rätt deprimerande...

Nå men är det allt? Nej: Det finns också en massa transparenta ovädersmoln mitt i rummet.  Observera att det inte är Gubben-i-Månen som syns mitt i molnen.

Eller - är de ovärdersmoln? Nja, det hänger på hur man tittar på dem och varifrån, för de tenderar att byta karaktär. Här är de från litet andra håll.


Den här tyckte jag var rätt rolig, men det är ingenting man kan ha hemma - speciellt inte om man har katter i familjen...

På nedervåningen hittar vi en gammal bekant, nämligen Åke Sander. Han har varit med förr även om jag just nu bara kan komma ihåg augusti 2015.

Jag tycker själv att hans målningar är litet enahanda, men smaken har som bekant vissa likheter med baken...Men det är i alla fall vad som finns på nedervåningen.

Vad är i övrigt att säga om Bergdala såhär års? Vi som bor här hyser stora förhoppningar inför sommaren: Den tyska familj som köpt värdshuset kommer (förhoppningsvis) att dra igång verksamheten igen! Tänk om vi får igång ett kafé eller kanske till och med servering av någon lättare lunch den här säsongen! Vilket oerhört lyft det skulle vara jämfört med de senaste åren!! Den 29-30 är det årets glaskonstvernissage och efter det håller Glastekniska Museet helgöppet lördagar 10-16 och söndagar 12-16 till början av juni när vi slår upp portarna fullt och börjar med sjudagarsvecka. Glasbruksbutiken är förstås öppen som vanligt och glasbruket likaså.

Inga kommentarer: