onsdag 14 januari 2015

Nästa kapitel i avloppsföljetongen

ska, enligt Smålandsposten (men tyvärr inte på en öppen sida, så ingen länk idag), avgöras "nästa måndag" (när är det? om fem dagar eller 12?). Då ska Tekniska nämnden besluta om huruvida kommunen ska försöka få Wärdshuset att betala för reningsverksutbyggnaden eller inte.

Kanske skulle det vara bäst om vi bybor pinkar direkt i branddammen så länge, så kommer det till reningsverket iallafall, men utan extra vatten? (Eller så kunde vi ju sluta dricka kaffe, för att minimera outputen...)


2 kommentarer:

Tore G. Johansson. sa...

Från 1:a parkett kan vidare rapporteras att i Måndags började man sätta upp stolpar till staket på glasbrukets baksida, runt deponin. De första 5 stolparna hamnade fel men ett 15-tal hamnade rätt. Sen kom en delegation från kommunen för att hedra vår by med ett litet besök.
Dagen efter var det ingen aktivitet runt ovan nämnda stolpar, men Lessebo Järn & Bygg levererade några rullar nät.
Fortfarande ingen aktivitet idag, förutom att nät och de stolpar som inte slagits i backen hämtades.
Mystiken tätnar.

Tore sa...

Det var idag det var möte om avloppet. Då Örjan inte sett några tecken på att vare sig press eller teknisk förvaltning velat inhämta riktig information, varken hos de som bott länge i byn eller i denna blogg, så tog han en utskrift med sig, knallade dit och läste upp. En utskrift av vilken enorm belastning vi aningslösa utsatt Bergdala reningsverk för under förlupna decennier.
Den påtagliga stämningen därstädes mer än antydde, (och det kan vi trösta oss med) att det var inte bara vi aningslösa by-bor som haft en sån sagolik ......tur.
Att ingen männscha märkt något!

Tore G. Johansson.