torsdag 4 juli 2019

Är det polisavspärrningar?

För att se ordentligt måste titta noga på bilden. Hela hagen är full av vita och röda plastband kors och tvärs!
Men nej, var lugna, det är inte polisen som har avlyst en brottsplats. Det orienteringsavdelningen av Örkelljunga Friluftsklubb som har gått vilse!!!

Detta kan tarva en förklaring. Örkelljunga friluftsklubb arrangerar i år orienteringstävlingen "Tjoget", en tävling för tjugomannalag.

Så långt är allting gott och väl. Och för att göra det här har de alltså ställt ut byggfuttar, bajamajor, husvagnar, miljöstationer, husvagnar och Gu'vet allt i kohagarna runt Fagereke. 

Hemifrån oss i The Noble City of Bergdala till Fagereke är det ungefär fyra kilometer. Det intressanta är att orienteringssektionen - ja just det: Orienteringssektionen - i Örkelljunga Friluftsklubb istället föredrar att referera till en obskyr ort in the outback, nämligen till Emmaboda av alla ställen. Ja, ni läste rätt, Emmaboda. Mellan Emmaboda och Fagereke är det tre och en halv mil! På vägen passerar man Lessebo, bara sju kilometer från Fagereke. Och så har man valt Emmaboda som referenspunkt.

Nu tror ni att jag driver med er, men läs själva på deras hemsida.Man får hoppas att deltagarna i tävlingen är bättre på orientering och kartläsning än vad organisatörerna och webb-sidesmakarna är.

Alltnog. Under den kommande helgen (6-7 juli) lär det alltså vimla av folk ute i skogarna häromkring.

Inga kommentarer: