tisdag 16 juli 2019

Köp vandrarhemmet!

Vandrarhemmet är till salu!
VANDRARHEM TILL SALU!
Var snälla och hjälp till att sprida det här meddelandet.
Vandrarhemmet i Bergdala, mest känt som Bergdala Härbärge, är nu till salu. Det är två längor som en gång var bostäder för glasarbetarna och som innehåller ett fyrtiotal bäddar plus en byggnad med kök, matsal och bostad på övervåningen. 

Dessutom är en hyresfastighet med fyra lägenheter och, tror vi, två ”ungkarlslägenheter” till salu.
I Bergdala finns ett glasbruk och ett glastekniskt museum vilka tillsammans drar en strid ström av besökare. Under icke-sommartid är dessutom konstgalleriet öppet på helgerna vilket genererar en återkommande flock av potentiella café-besökare.


När vandrarhemmet var i drift – det har varit stängt i fyra-fem år – var beläggningen god men nu behöver man lägga en del arbete på att återigen etablera det. Vi som jobbar med besöks- och turistnäringen i Bergdala är beroende av att det finns en möjlighet att erbjuda besökare och turister på kaffe, lunch och ibland övernattning. Därför vill vi som bor i byn att det här skall komma till ett snabbt avslut. För det är vi beroende av att ordet sprids snabbt.

Om ni är intresserade eller känner någon som är intresserad så kontakta mäklaren Mats Arnesson, telefon (växeln, Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar) 0480 42 53 30, direktnummer 0480 42 53 31, mobil 0768 83 83 83. Mejl mats.arnesson(at)svenskfast.se.

Inga kommentarer: