måndag 1 augusti 2022

Första gången!

Nu har Bergdalarocken avhållits för första gången. Mjukstart torsdagen den 28 juli och fullt ös den 29 och 30. Men förberedelserna - bortsett från planeringsarbete, tillstånd och allt annat - började tidigare. Arrangörerna har jobbat mer än ett år med alla förberedelser... 

I slutet av veckan före festivalen kom det lastbilar med grejer och man började bygga stängsel och allt möjligt. Och bajamajor, och ... ja, kort sagt alla möjliga grejer.


Och folk - förstås - för att hålla ordning på allting och fixa käk och öl och sälja ....


                                      

Museet låg ju utanför själva festivalområdet så vi var liksom litet "backstage". Men vi kunde åtminstone se en del både genom fönstren och utifrån.


Och sedan brakade det loss!Litet svårt var det förstås att guida turister när rockmusiken dånade, men det var gott om turister både i hyttan och hos oss.
Och nu pågår två saker samtidigt: Dels monteras allting ner och det städas och samtidigt sätter sig organisatörerna ner och börjar planera nästa års rockfestival! HEJA DEM!!
Jösses vilket jobb de har lagt ner men alla verkar nöjda så vi ser verkligen fram emot nästa års festival, och nästa, och nästa, och ...

Inga kommentarer: