måndag 29 april 2024

Vårstökigt!!

Det är alltid stökigt på våren och på hösten. Bli nu inte oroliga. Alla som känner mig, eller Kerstin för den delen, vet att det inte handlar om att man plötsligt ser hur dammigt och stökigt allting är när vårsolen kommer fram. Och ni vet också att det inte handlar om hur det ser ut i trädgården både i början och i slutet av växtsäsongen. Nej det handlar om Bergdalas två Kulturella Storheter! I slutet av våren, just i år helgen 27-28 april, andra år kanske första helgen i maj eller så, så börjar vi med helgöppet i glastekniska museet. Och i slutet av sommaren/början av hösten, nämligen i september, brukar vi också ha helgöppet. Konstgalleriet, däremot, går i motfas. De stänger över sommaren. Det betyder att det ofta blir överlapp mellan vernissagen för säsongens sista utsällning på galleriet och vår första öppet-helg. Och så blir det tvärtom på hösten. Och så blev det föstås nu också... Men igår - söndag 28 - hade vi inte en enda besökare på museet, så då fanns det tid att besöka galleriet. Och Åke Kjellsson sade att de hade haft hyfsat med besökare på lördagen, så det var väl inte något att ha dåligt samvete för tyckte jag. En trappa upp visar Birger Jonasson målningar. Han har valt ut ganska nedtonade och litet drömska verk tycker jag. Han har gjort en hel del mera livfulla som åtminstone jag gillar bättre. Men det är som det är.
En trappa ner visar Gert Germeraad foton. Han är ganska lekfull vilket inte riktigt framgår av den hemsida där han främst presenterar sig som fotograf. Men titta här! Eller kolla på den här bilden som är tagen genom dörren från det mindre till det större rummet på galleriet.
Och så titta på den här bilden som visar det andra fotot från dörren räknat på bilden här ovanför.
Det är ganska mycket sådant hyss med hans bilder. Och så är där en del rent ögongodis från olika industri- eller inomhusmiljöer... Kul, kort sagt.

Galleriet har helgöppet och det här två utställningarna pågår kommande två helger, till och med tolfte maj. Glastekniska Museet har helgöppet lördagar 10-16, söndagar 12-16 men från 8/6 har vi varje-dags-öppet. Glasshoppen är förstås öppen på helgerna men produktionen pågår bara under normal arbetstid måndag-fredag. Tyvärr kommer inte cafeverksamheten igång den här sommaren. Så packa en picknickkorg innan ni åker till Bergdala. VI SES!!

Inga kommentarer: